Loto 6/49 sau Stefan Mandel 14/1 !

De duminica , 29 martie din 2009, potul cel mare al jocului "6 din 49" loto... sau mai bine zis "dreptul la o viata fara griji"... s-a ingrasat cu 2.585.784 ron.

Loto 6/49, extragerea din 29/03/2009
44, 17, 7, 35, 38, 16
categ I REPORT 26.308.167,31
categ II-a 49* 21.107,95
categ III-a 2532* 612,73
Fond de castiguri: 28.893.891,77 RON


Cum sa ghicesti cele sase numere norocoase de la loterie, care sa-ti aduca milioane de dolari fara munca? Aceasta provocare atrage, de zeci de ani, milioane de oameni de pe tot globul.

Experti in teoria probabilitatilor au incercat sa gaseasca formula magica, dar toti s-au recunoscut invinsi. Se pot imbunatati sansele de castig prin folosirea teoriilor matematice, dar niciodata stiinta nu poate garanta succesul.


Exista insa un om care a reusit o performanta neegalata in istoria loteriilor din intreaga lume. Acastigat de 14 ori marele premiu la jocurile 6 din 49, in mai multe tari ale lumii. In plus, e vorba de un roman.


Stefan Mandel a fost pasionat de loterie inca de copil. Vreo 30 de ani a lucrat la o schema de maximizare a sanselor de castig, cunoscuta in acest mediu sub numele de condensarea variantelor. Mandel a descoperit practic metoda care face ca schemele prin care sunt atinse toate numerele jucate sa fie reduse cu 60%. Practic, pentru a nimeri toate cele 6 numere, Mandel a eliminat 5 milioane de posibilitati din cele 8 milioane de combinatii posibile. Pare putin, dar metoda sa secreta nu a putut fi descoperita de niciun mare expert in probabilitati.


Prima mare lovitura a dat-o in Romania, in 1964. Jucand pe schema conceputa de el, a reusit ajutat si de noroc sa nimereasca toate cele 6 numere, ceea ce i-a adus un castig fabulos pentru vremea respectiva: 78.783 de lei, echivalentul salariului mediu al unui roman pe 8 ani de zile. Autoritatile comuniste l-au luat la ochi, iar Mandel a reusit sa fuga din tara in 1966, in Israel. Ajuns acolo, isi ia o diploma de economist si pleaca mai departe, in Australia. Erau anii ‘80, iar computerul isi facuse timid aparitia. O sansa pentru Stefan Mandel, care incepe sa lucreze la imbunatatirea schemelor de joc.


Oricat de mult s-ar fi apropiat romanul de numerele norocoase, el nu putea totusi juca de unul singur. Ii trebuiau bani adevarati ca sa poata ataca marile premii. S-a facut agent de asigurari, dar unul cu totul original. El propunea clientilor sai sa participe cu bani la strangerea unui fond care urma sa fie jucat la loterie, conform principiului pe care il perfecta. Oamenii l-au crezut. Astfel, cu bani de la 1.745 de clienti, infiinteaza International Lotto Fund, cu 2,5 milioane de dolari australieni in cont.


Ani de zile, Mandel nu-si dezamageste investitorii. El alege cu grija extragerile si reuseste sa dea lovitura de 10 ori la marele premiu numai in Australia. Autoritatile sunt puse pe jar si sunt nevoite sa schimbe de doua ori legile loteriei, pentru a-l impiedica pe Mandel sa-si puna schema castigatoare in aplicare. In final, Loteria Australianainterzice jocul sindicalizat, adica participarea mai multor persoane pe acelasi bilet. Ziarele australiene ii dedica pagini intregi, iar The National Crime Authority il investigheaza, acuzandu-l de frauda. Tentative nereusite, pentru ca Mandel dovedea instantelor ca schema lui nu reprezinta o ilegalitate si nici nu micsoreaza sansele de castig ale celorlalti jucatori.


Presat, Mandel paraseste Australia si se muta, cu banii celor mai credinciosi sustinatori, in Statele Unite. Dupa cateva luni pe pamant american, Stefan Mandel da lovitura vietii sale, la Virginia State Lottery: marele premiu de 27 de milioane de dolari. Ziarele regionale publica astfel caricatura lui Mandel: un cangur care paraseste America, avand marsupiul plin de bani. Presedintele loteriei din Virginia declara pe posturile de televiziune ca “doreste tot binele din lume australienilor, dar spera ca Mandel va parasi statul”. Autoritatile fac tot posibilul sa-l alunge. Fiscul ii impoziteaza castigul cu 30%, impotriva legii, pe motiv ca foloseste o metoda orchestrata, profesionista. Dupa un proces cu statul Virginia, Mandel obtine castig de cauza, dar FBI ii face sicane.


Intre timp, Mandel incepe sa calce stramb. El nu imparte tot castigul cu investitorii sai, ceea ce-l face persoana urmarita pe teritoriul Australiei. In sfarsit, la peste 65 de ani, Stefan Mandel se retrage strategic in insulele Vanuatu, unde mana justitiei nu-l poate ajunge. El lucreaza si acum, la 74 de ani, in consultanta pentru mai multe firme.


Secretul schemei sale prin care a castigat peste 40 de milioane de dolari este foarte simplu, in opinia sa, dar nu-l va face niciodata cunoscut. Practic, romanul a apropiat sansele de castig de la una din 8 milioane la una din 5.000. O performanta pe care nu a atins-o nimeni.
[Legatura: http://paginiromanesti.com/articol.asp?codart=1-M01-08072 ]

Stumble Upon Toolbar

Niciun comentariu: