REGIE Life

























SPLAIUL INDEPENDENTEI 290

Bun venit in Inima Bucurestiului!

GHID:

Club
Teren de sport
Strand
Parc
Fast Food
Terasa
Facultate
Internet
Medical
Politie
Administratie
Nou
Harta

Este locul magic... Poti sa afli cate ceva nou din toata tara. Aici poti sa mananci un pranz bun la un pret acceptabil. Poti sa vizitezi rapid cel putin 6 cluburi fara sa fii nevoit sa fluieri dupa vreun taxi. Unde poti... atat sa cumperi cat si sa vinzi orice: de la Mountain Bike si scutere, la Audi sau Mercedes - de la memorii RAM si carcase de unitate, la cele mai sofisticate laptop-uri - de la simple idei la adevarate afaceri.

Regia este o piata. Un muzeu. Un mare club vibrand, strivind Ibiza. O oaza. O mana de ajutor pentru oricine. O deschidere. Un epicentru al informatiei. Un conglomerat de cetateni de diferite natii. Un vulcan de minti, in orice moment gata sa erupa. O forta!


Articol din Metropotam.ro




















Intr-o astfel de zi senina si verde, mai ca iti vine sa faci o plimbarica prin complexul studentesc Regie. Dupa multi ani in care am fost obisnuiti cu o priveliste murdara, cu gunoaie si fel de fel de obiecte zbuaratoare greu identificabile care atarnau de crengile copacilor, astazi Regia e aranjata si dichisita ca o Cenusareasa.

Miroase a primavara. Pe timp de zi, cativa studenti au iesit la soare, pe banca din fata P-ului sau U-ului. Dupa blocurile de la sosea, se intind celelalte camine, care au gradinite cu copaci infloriti si multa verdeata, aratand foarte civilizat si cuminte. Din cate o camera se mai aud ritmuri de manele sau chitare suparate.




































Scurtmetrajele regretatului Cristian Nemescu au devenit legende intre peretii din Regie, dar povestile cu infractorii de pe aici sunt inca de actualitate. Desi s-au auzit, s-au vazut si s-au scris multe despre caminele studentilor si activitatiile lor, unele mai surprinzatoare ca altele, noi lasam asta in spate si ne vedem mai degraba partea plina a paharului.




































Regia si pub-urile din zona sunt oaza studentilor de chef si voie buna. Nu exista loc mai atractiv si mai accesibil pentru studentii din Bucuresti ca micul orasel de pe malul Dambovitei. Pub-urile de aici poarta inspirat numele caminelor din vecinatate: P 16 sau Onix, P 18, P 20, P 21, P 24. Mancare, bautura si muzica live, fiecare are publicul lui fidel, in functie de finante si starea de spirit.





































Petrecerile din camine sunt schimbate, uneori, pe distractia din discotecile din complex: Dumars, Club Maxx, Bavaria Pub, R2, Princess si altele care iti garanteaza o "noapte de neuitat". Pentru activitati aproape sportive, locul cel mai celebru din Regie, este Texas-ul, dar si IDM-ul de pe malul celalat impune respect. N-ar trebui sa omitem si alte cluburi din zona, cele cu pretentii mai mari, ca Posh, End Zone, Blue Night.




































Pentru potolirea foametei studentesti, burgerii si pizzele din zona sunt cele mai populare. In afara de asta, afacerile cu Xerox merg bine, iar stalpii de iluminat sau zidurile sunt suporturi pentru diverse anunturi gen: Caut coleg/colega de camera, Vand stilou pentru copiat sau Votati Presedintele Anului!




































In Regie se gasesc studenti de toate hramurile: in primul rand, toate facultatile din Politehnica si Medicina, dar si multi de prin alte parti care si-au cumparat locurile. Pentru ca da, Regia este un loc unde comertul studentesc infloreste in fiecare toamna, odata cu repartitiile si reparatiile. Un loc costa cel putin 500 de euro (mai ales pentru camerele mai dichisite din U-uri, care au baie, bucatarie si balcon in camera).

Despre complex se zice ca ar fi locul de pierzanie preferat al studentilor. E intesat de legende. Una vorbeste despre caminul P16 (al Automaticii), de pe care se arunca anual cate un student depresiv. Altele vorbesc despre administratori de retele cu colectii de filmulete porno adunate de prin camere. Probabil nici macar o mica parte din ele nu e adevarata :) dar, in orice caz, folclorul din Regie aduna multe povestioare numai bune de speriat bobocii.

Printre U-uri portocalii si P-uri rozalii, studentii invata, se distreaza si se bucura de o libertate cu greu infranata de lege. In parcarile amenajate stau aliniate masini cu numere de peste tot din tara si, in ciuda unor conditii nu chiar excelente, "studentii" mai mici sau mai mari n-ar da experienta din Regie pe niciun bloc cu baie proprie, apa calda non-stop, lift si interfon. Born to be wild...sau cel putin, pentru o perioada.

© Copyright Metropotam 2006-2009.

Stumble Upon Toolbar