MSC- Melody- atacata de piratii somalezi!
O navă de croazieră italiană a fost atacată sâmbătă (25 aprilie) de piraţi în largul Somaliei, dar atacul nu s-a soldat cu niciun rănit, a declarat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică comandantul vasului pentru agenţia ANSA, transmite AFP. Nava Melody a reuşit să scape de atacatori efectuând o serie de manevre şi se îndrepta spre portul iordanian Aqaba, a precizat comandantul Ciro Pinto pentru agenţia italiană. Atacul a fost lansat de şase piraţi înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, la bordul unei ambarcaţiuni uşoare, a spus comandantul, precizând că personalul însărcinat cu securitatea la bordul Melody au replicat la tirurile piraţilor. Incidentul s-a produs sâmbătă la 19.35 GMT (22.35 ora României), când Melody, vas aparţinând companiei italiene Msc, se întorcea în Italia după sezonul turisti.
www.barcagii.com
Vas de croaziera atacat de pirati somalezi!
Atlas de Mitocanie Urbana. Rumeniaz Fainast.
Guerrilla
cmariobrossi
mi-a trebuit juma de ora sa-mi revin dupa ce am "rasfoit" atlasul, e absolut genial ceea ce au facut cei de la radio guerilla, atlasul ar trebui branduit si neaparat tradus in italiana, spaniola si engleza
compotzel
am ras cu lacrimi, genial.
Si eu tot nu inteleg de ce va criticati unii pe altii.
Filmuletu' a fost creeat pt divertisment nu ca sa provoace conflicte pe net:))
Si fiecare are opinia lui proprie si personala.
AndreiBizantin
super filmuletz!!!!!!!!!!!!!!
darthradoo
nu am vazut sa zica de cocalarul violent care umbla in haite de 10-20 de alti semeni si se instiga unu pe altul sa te bata
Konvicted17
bizzyra...este o muista vedeti o curva proasta ia uitati a vedeti .. mai jos ce zice ...:)))) bravooo .. !!!
ravegt89
sunt fan al acestui atlas...si vocea mi se pare cunoscuta de la emisiunea Telenciclopedia...Tanks up
tulfutzs
cel mai adevarat atlas de mitocanie... sunt sigur ca unii s-au simtit:))
bizzyraprules
pitipoanca de companie defapt ... superficiala, stridenta , proasta si curva...da cine suntem noi sa judecam :))))
justmary4all
suuper tare....poate cei ce se regasesc aici dupa ce vor vedea acest video se vor simti...
Twitter (SMS online). Twittere.ro
Twitter este un site fondat în 2006 care permite utilizatorilor scrierea de mesaje de maxim 140 caractere. Este descris ca fiind SMS-ul internetului.
Nu este clar care este numărul utilizatorilor, deoarece firma nu face public numărul conturilor, dar se crede că în 2008 au fost cam 4-5 milioane.[1].
Utilizatorii pot trimite şi primi tweet-urile prin sit-ul Twitter, prin SMS sau aplicaţii precum "Tweetie", "Twiterrific", "Twitterfon", "TweeetDeck" sau "feedalizr". Utilizarea prin internet este gratis, dar prin SMS nu este totdeauna gratis.
Sediul firmei este la San Francisco, California, SUA.
Twittere.ro
Este un director de conturi Twitter, un loc unde poti sa-ti promovezi contul tau sau sa faci cunostinta cu alte conturi.
Where the hell is Matt?
wherethehellismatt.com
[...]
Matt thinks Americans need to travel abroad more.
Matt was a very poor student and never went to college. When he got older, he was pleased to discover that no one actually cares. Matt doesn't want to imply that college is bad or anything. He's just saying is all. There's other ways to fill your head.
[...]
Steve Jobs. Probabil cel mai bun discurs din istorie.
Steven Paul Jobs (născut la 24 februarie 1955) este co-fondatorul şi CEO-ul (directorul general) Apple Computer, precum şi CEO al Pixar până la achiziţia acestui studio de animaţie de către compania Disney. El este în prezent cel mai mare acţionar al companiei Disney[1] şi membru în consiliul de directori ai Disney. Jobs este considerat ca fiind cel mai influent personaj atât din industira calculatoarelor cât şi în industria divertismentului.[2]
Cariera în afaceri a lui Jobs a contribuit la formarea mitului întreprinzătorului inteligent şi individualist din Silicon Valley, care este preocupat de designul produsului şi importanţa crucială pe care o are aspectul estetic al produsului în cucerirea clienţilor. Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atât funcţionale cât şi elegante i-au adus o reputaţie la care mulţi admiratori fac referinţă.[3]
Împreună cu co-fondatorul Apple Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârşitul anilor '70. La începutul anilor '80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfeţele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea.[4] După ce a pierdul în lupta pentru putere cu consiliul de directori ai Apple din anul 1985, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvolta o platformă de computere specializată în învăţământul superior şi piaţa oamenilor de afaceri. Achiziţia lui NeXT din anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la companie pe care o fondase, unde este şi în prezent CEO.
Grave incalcari ale drepturilor omului la Chisinau. Tinerii basarabeni, maltratati pe ascuns de politie
www.9am.ro
In Republica Moldova au loc incalcari grave ale drepturilor omului. Ca urmare a manifestatiilor de protest din data de 7 aprilie 2009, cand sediile Parlamentului si Presedintiei RM au fost devastate, politia a declansat un val de teroare si intimidare in masa a cetatenilor, in special a tinerilor, inclusiv minori. Sunt arestati atat participanti la devastare, cat si manifestanti pasnici, dar si persoane care nu au participat la proteste, inclusiv jurnalisti, atrage atentia primarul orasului Chisinau, Dorin Chirtoaca.
Politia intervine in forta, rapeste persoane din strada, licee, universitati, camine studentesti, inclusiv din preajma bisericii (ex: cazul Alexandru Gritcu) dupa slujba de Paste (Pastele Catolic). Procedura de retinere nu este respectata. Cei arestati, baieti sau fete, sunt batuti cu cruzime, supusi unui tratament inuman si degradant. Sunt inregistrate cazuri de tortura, este atestat un caz de deces. Unele arestari nu sunt declarate. Pana in prezent sunt parinti care nu-si gasesc copiii si nu pot obtine informatii despre locul aflarii lor, relateaza Dorin Chirtoaca intr-un apel postat pe site-ul Primariei Chisinau.
Cei care au fost eliberati marturisesc ca cetatenii retinuti sunt tinuti in conditii mizerabile (15-20 de persoane in 10 mp), batuti cu bestialitate si impusi sa semneze declaratii false. Procesele de judecata au loc direct in comisariatele de politie, fara drept la aparare sau asigurat sumar. Accesul in locurile de detentie este ingradit in totalitate, inclusiv pentru avocati sau pentru organizatii de protectie a drepturilor omului. Accesul a fost refuzat inclusiv pentru primarul Chisinaului, desi acesta a insistat de mai multe ori. Dovezi ale torturii sunt publicate si pe blogul http://victor-roncea.blogspot.com.
Datele furnizate de politie afirma ca au fost arestati in jur de 200 de cetateni. Presa din Chisinau, insa, a intocmit in baza apelurilor rudelor celor disparuti o lista de peste 800 de cetateni arestati. In mun. Chisinau au fost internati in spitale peste 50 de cetateni batuti de politie. Dispunem de informatii ca pentru a ascunde maltratarea tinerilor, acestia sunt luati din mun. Chisinau si dusi in comisariate raionale de politie (ex: Vulcanesti, Taraclia) sau spre destinatii necunoscute, arata Dorin Chirtoaca.
Primaria municipiului Chisinau a prezentat luni mai multe cazuri concrete, insotite de fotografii sau depozitii video ale unor persoane maltratate si torturate in arestul politiei, in conditiile in care in spitalele din Chisinau au fost internati peste 50 de cetateni batuti de politie.
* Astfel, Sergiu Cretu, un student in varsta de 23 de ani, participant pasnic la protest, a fost batut in comisariatul de politie si s-a ales cu o fractura de humerus. El nu a acceptat sa fie fotografiat.
* Un alt tanar, in varsta de 23 de ani, are fractuta de humerus, comotie cerebrala, contuzii. A fost batut in parc de politisti cu si fara uniforma, desi a protestat pasnic.
* Un alt adolescent, care a solicitat anonimatul, dar a acceptat sa fie fotografiat, prezinta semne de tortura (comotie cerebrala, contuzia tesuturilor moi). El are 19 ani si desi nu a participat la manifestatii, a fost insultat, umilit si batut in comisariatul de politie.
* Popa Andrei, un tanar in varsta de 18 ani, care nu a participat la protest, a fost batut in comisariatul de politie, nu a primit hrana si apa 24 de ore si a fost detinut impreuna cu 22 de persoane intr-o camera de 12 metri patrati.
* Roscot Denis, 20 de ani, student, participant pasnic la protest, s-a ales cu o comotie cerebrala, fractura oaselor nazale si contuzie faciala, dupa ce a fost batut in comisariatul de politie, unde a fost obligat sa semneze declaratii false si a fost incatusat in patul de spital timp de o noapte.
* Si Damian Hancu, student la Facultatea de Drept din Lyon, prezinta semne de tortura (comotie cerebrala, degete fracturate, contuzii ale tesuturilor moi). A fost un protestatar pasnic, nu a participat la actiuni violente, dar a fost retinut pe 7 aprilie, in centrul Chisinaului, in urma unor discutii cu jurnalisti suedezi. Torturat de politie, a fost obligat sa semneze declaratii conform carora ar fi fost instigat si platit de opozitie sa participle la proteste. Exista marturia audio a lui Damian Hancu in limba engleza, certificatul medico-legal si plangerea adresata procuraturii.
* Valeriu Boboc, cel mai socant caz, a fost gasit mort, cu coaste rupte in urma unor lovituri, si o plaga la cap in urma unor lovituri cu obiecte contondente. Avea 23 de ani, era muncitor, casatorit, tata al unui copil de un an si jumatate, participant pasnic la ultima parte a manifestatiei din 7 aprilie, cand a venit in piata dupa ora 17.00, cand devastarea Parlamentului si Presedintiei se incheiase. Ucis in urma descinderii in forta a politiei asupra protestatarilor la miezul noptii de 7 spre 8 aprilie. Conform politiei, a fost gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale. Cauza decesului, potrivit actului de constatare a decesului - intoxicat cu un produs toxic necunoscut.
Primarul Dorin Chirtoaca face in aceste conditii un apel pentru oprirea tratamentului inuman si degradant si a torturii in locurile de detentie. El cere incetarea terorii, a rapirilor de persoane, a amenintarilor si a intimidarilor; asigurarea accesului avocatilor, a ONG-urilor si a presei in locurile de detentie, garantarea drepturilor persoanelor retinute, in primul rand la aparare; informarea deplina asupra retinerilor efectuate si a incriminarilor aduse; precum si pedepsirea celor vinovati de comiterea abuzurilor mentionate.
www.9am.ro
Edward O. Thorp: Matematica productiva. Tu cum iti folosesti mintea?
Jucator de Blackjack profesionist respectat, Edward Thorp este considerat pionierul numerotarii cartilor de Blackjack si autor de best-seller-uri.
In 1962, DR Thorp a publicat prima sa carte, Invinge distribuitorul, o strategie castigatoare pentru jocul de douazeci si unu. Cartea a prezentat sistemul de numarare al zecilor, un system mathematic de pariere. Este vorba de o formula care determina pariurile in functie de cote.
In timpul perioadei petrecute la Institutul de tehnologie din Massachusetts, (MIT) ca professor de matematica, Dr. Thorpe a efectuat calatorii la Las Vegas cu prietenul si colegul Claude Shannon si sotia sa Betty. Mr. Shannon, un inginer si o matematiciana care apreciau jocurile de Blackjack si de ruleta. Un calculator care joaca avantajos a fost inventat de cei doi barbati in 1961(acesta este acum ilegal in majoritatea cazino-urilor). Testand si perfectionand sistemul sau de numarare a cartilor in cazino-uri (fondat de o organizatie underground), Dr. Thorpe si-a scris cartea si sistemul sau a fost aplicat in toate sistemele de numarare.
Dr.Thorpe a declarat urmatoarele: „Publicarea acestei carti este un eveniment rar in lumea pariurilor deoarece prezinta unul dintre putinele sisteme de pariere descoperite care chiar functioneaza. Este singurul sistem pentru a paria pe curse de cai cu suficienta analiza stiintifica pentru a ma convinge ca este viabil. Doi oameni de stiinta, Profesorul William Ziemba [Dr. Z] si studentul sau Donald Hausch [acum Doctor], au sustinut aceste idei cu analize solide... Bill Ziemba este un expert in cercetarea operationala si in gestiunea portofoliului, precum si in teoria si aplicatiile practice ale pariurilor... Domeniul sau principal de experienta, cercetarea operationala, vizeaza aplicarea matematicii in lumea reala.
In comunitatea matematica, ideea unui sistem de pariere matematic care sa invinga cazino-urile era de neconceput. Teoria lui Dr.Thorp a castigat aprobarea colegilor sai, dar proprietarii de cazino un au fost de acord. Cazino-urile din Las Vegas au anticipat reactia generata de cartea lui Thorpe si au modificat unele reguli de baza ale jocului pentru a creste dificultatea. Jucatorii au protestat imediat si au boicotat pana la reinstaurarea regulilor initiale; un compromis a fost gasit cu un joc la patru pachete in locul unui joc cu un singur pachet.
In plus de sute de articole scrise, alte carti de Dr. Thorpe sunt, Castiga impotriva pietei; un system care vizeaza bursa (scris in colaborare cu Sheen T. Kassouf), editia revizuita a Castiga impotriva distribuitorului, Ghidul de Blackjack de The Gambling Times (scris in colaborare cu Stanley Roberts), Probabilitatea elementara si Matematica pariurilor.
El are un succes financiar pe piata bursiera de-a lungul anilor. Combinarea teoriilor de Blackjack cu finantele a dat nastere conceptului de joc cu riscuri calculate pe piata bursiera. Cunoasterea lui profunda a probabilitatilor si statisticilor i-a permis sa distinga iregularitatile de prêt pe piata bursiera. Intr-un articol scris de Dr.Thorpe, O perspective asupra finantelor cantitative: Modele pentru castigarea impotriva pietei, el dezvaluie sursa ideilor sale. Ideile mele provin din reflectii, jurnale academice, lecturi generale si financiare, retele si discutii cu alte persoane. In fiecare dintre cele trei exemple, piata a fost ineficienta si ineficienta sau preturile necalculate au tendinta sa se reduca gradual de-a lungul anilor. Competitia scade veniturile asa ca o cercetare continua si o dezvoltare sunt recomandate.
Astazi, Dr.Thorp are o societate de succes in Newport Beach, California, Edward O. Thorp and Associates.
Daca esti interesat cum si-a folosit Edward abilitatile matematice pentru a-si creste substantial venitul :Having the Edge on the Market
Miscarea Zeitgeist
80 out of 109 people found the following comment useful:- Actions, not questions, 18 February 2008
Author: TudorVieru from Romania
"zeitgeist, like the man from earth, is not meant to provide answers or change conceptions, but simply presents a possible path of evolution for mankind. I've met many people that were not able psychically to conceive that such a massive conspiracy could actually exist. I guess this is the most difficult thing to believe. To be pulled out of a world that makes sense and that they can understand and suddenly to find themselves alone facing a brutal system, governed by secrets and lies and manipulations."
Loto 6/49 sau Stefan Mandel 14/1 !
De duminica , 29 martie din 2009, potul cel mare al jocului "6 din 49" loto... sau mai bine zis "dreptul la o viata fara griji"... s-a ingrasat cu 2.585.784 ron.
Loto 6/49, extragerea din 29/03/2009
44, 17, 7, 35, 38, 16
categ I REPORT 26.308.167,31
categ II-a 49* 21.107,95
categ III-a 2532* 612,73
Fond de castiguri: 28.893.891,77 RON
Cum sa ghicesti cele sase numere norocoase de la loterie, care sa-ti aduca milioane de dolari fara munca? Aceasta provocare atrage, de zeci de ani, milioane de oameni de pe tot globul.
Experti in teoria probabilitatilor au incercat sa gaseasca formula magica, dar toti s-au recunoscut invinsi. Se pot imbunatati sansele de castig prin folosirea teoriilor matematice, dar niciodata stiinta nu poate garanta succesul.
Exista insa un om care a reusit o performanta neegalata in istoria loteriilor din intreaga lume. Acastigat de 14 ori marele premiu la jocurile 6 din 49, in mai multe tari ale lumii. In plus, e vorba de un roman.
Stefan Mandel a fost pasionat de loterie inca de copil. Vreo 30 de ani a lucrat la o schema de maximizare a sanselor de castig, cunoscuta in acest mediu sub numele de condensarea variantelor. Mandel a descoperit practic metoda care face ca schemele prin care sunt atinse toate numerele jucate sa fie reduse cu 60%. Practic, pentru a nimeri toate cele 6 numere, Mandel a eliminat 5 milioane de posibilitati din cele 8 milioane de combinatii posibile. Pare putin, dar metoda sa secreta nu a putut fi descoperita de niciun mare expert in probabilitati.
Prima mare lovitura a dat-o in Romania, in 1964. Jucand pe schema conceputa de el, a reusit ajutat si de noroc sa nimereasca toate cele 6 numere, ceea ce i-a adus un castig fabulos pentru vremea respectiva: 78.783 de lei, echivalentul salariului mediu al unui roman pe 8 ani de zile. Autoritatile comuniste l-au luat la ochi, iar Mandel a reusit sa fuga din tara in 1966, in Israel. Ajuns acolo, isi ia o diploma de economist si pleaca mai departe, in Australia. Erau anii ‘80, iar computerul isi facuse timid aparitia. O sansa pentru Stefan Mandel, care incepe sa lucreze la imbunatatirea schemelor de joc.
Oricat de mult s-ar fi apropiat romanul de numerele norocoase, el nu putea totusi juca de unul singur. Ii trebuiau bani adevarati ca sa poata ataca marile premii. S-a facut agent de asigurari, dar unul cu totul original. El propunea clientilor sai sa participe cu bani la strangerea unui fond care urma sa fie jucat la loterie, conform principiului pe care il perfecta. Oamenii l-au crezut. Astfel, cu bani de la 1.745 de clienti, infiinteaza International Lotto Fund, cu 2,5 milioane de dolari australieni in cont.
Ani de zile, Mandel nu-si dezamageste investitorii. El alege cu grija extragerile si reuseste sa dea lovitura de 10 ori la marele premiu numai in Australia. Autoritatile sunt puse pe jar si sunt nevoite sa schimbe de doua ori legile loteriei, pentru a-l impiedica pe Mandel sa-si puna schema castigatoare in aplicare. In final, Loteria Australianainterzice jocul sindicalizat, adica participarea mai multor persoane pe acelasi bilet. Ziarele australiene ii dedica pagini intregi, iar The National Crime Authority il investigheaza, acuzandu-l de frauda. Tentative nereusite, pentru ca Mandel dovedea instantelor ca schema lui nu reprezinta o ilegalitate si nici nu micsoreaza sansele de castig ale celorlalti jucatori.
Presat, Mandel paraseste Australia si se muta, cu banii celor mai credinciosi sustinatori, in Statele Unite. Dupa cateva luni pe pamant american, Stefan Mandel da lovitura vietii sale, la Virginia State Lottery: marele premiu de 27 de milioane de dolari. Ziarele regionale publica astfel caricatura lui Mandel: un cangur care paraseste America, avand marsupiul plin de bani. Presedintele loteriei din Virginia declara pe posturile de televiziune ca “doreste tot binele din lume australienilor, dar spera ca Mandel va parasi statul”. Autoritatile fac tot posibilul sa-l alunge. Fiscul ii impoziteaza castigul cu 30%, impotriva legii, pe motiv ca foloseste o metoda orchestrata, profesionista. Dupa un proces cu statul Virginia, Mandel obtine castig de cauza, dar FBI ii face sicane.
Intre timp, Mandel incepe sa calce stramb. El nu imparte tot castigul cu investitorii sai, ceea ce-l face persoana urmarita pe teritoriul Australiei. In sfarsit, la peste 65 de ani, Stefan Mandel se retrage strategic in insulele Vanuatu, unde mana justitiei nu-l poate ajunge. El lucreaza si acum, la 74 de ani, in consultanta pentru mai multe firme.
Secretul schemei sale prin care a castigat peste 40 de milioane de dolari este foarte simplu, in opinia sa, dar nu-l va face niciodata cunoscut. Practic, romanul a apropiat sansele de castig de la una din 8 milioane la una din 5.000. O performanta pe care nu a atins-o nimeni.
[Legatura: http://paginiromanesti.com/articol.asp?codart=1-M01-08072 ]
Primii stropi de petrol au tasnit din pamant romanesc
Ţâşnit din gropile săpate de păcurari la graniţa Subcarpaţilor, petrolul a vindecat de râie, a îmbogăţit mai apoi, pe la 1900, ţăranii care şi-au îmbătat caii cu şampanie, a sclipit până şi în ochii lui J.D. Rockefeller i-a ademenit pe nazişti, pe americani şi pe sovietici, şi i-a ambiţionat pe comunişti să înainteze adânc în Marea Neagră în căutarea lui.
Dacă ne luăm după hrisoave, exploatările de petrol au început în vremea lui Neagoe Basarab, în Muntenia, iar în Moldova chiar şi de mai demult. Data de începere a exploatării moderne a petrolului este însă 1857. Am şi sărbătorit acum doi ani 150 de ani de la acest eveniment”, pune petrolul românesc pe axa timpului fostul inginer petrolist Ion Mihalache, în vârstă de 86 de ani. Mihalache a şi scris povestea personală a petrolului românesc în patru cărţi, iar o a cincea aşteaptă tiparul.
De-atunci, producţia de ţiţei românesc a explodat pe harta lumii, a adus cu sine monopolul capitalului străin, a alimentat maşini nemţeşti de luptă şi a plătit din datoriile de război ale Rusiei.
În 1977, România atingea cea mai mare producţie de ţiţei din toate timpurile (15 milioane de tone). După încă trei decenii, când ţara noastră a ajuns la cele mai mici rezerve din ultimii 25 de ani,Curtea Internaţională de la Haga i-a repartizat resurse de petrol şi gaze naturale în valoare de peste 30 de miliarde de dolari după îndelungata dispută cu Ucraina.
Păcureţ, un El Dorado de Prahova.În 1857, România devenea prima ţară din lume care extrăgea petrol în scopuri comerciale şi în cantităţi importante: 275 de tone anual. Localitatea Păcureţ, judeţul Prahova, a fost prima zonă de exploatare, extinsă apoi între Buzău şi Târgovişte, continuă Ion Mihalache pentru Cotidianul. La început, continuă el, se săpau gropi din care se extrăgea ţiţei degradat, până să ajungă mai bogat în substanţe volatile, folosit împotriva râiei sau pentru ungerea osiilor. Apoi s-a trecut la puţuri care ajungeau până la 200 de metri. „În zona de fliş şi de moloasă, cum este la Vulcanii Noroioşi, există rezerve de petrol foarte apropiate de suprafaţă, la care se putea ajunge săpând un puţ ca acela pentru apă. Se cunoşteau proprietăţile curative ale păcurii, iar fracţiunile acestea filtrate erau folosite din Evul Mediu, de exemplu, pe osiile de la căruţă”, completează Ştefan Marincea, directorul Institutul Geologic din România (IGR).
„Păcura se folosea şi în mica industrie, se ardea, iar asfaltenele, provenite din oxidarea superficială a zăcămintelor de petrol, se foloseau la impregnări, făcliile erau îmbibate în aşa ceva. În secolul XIX începuse deja să se folosească iluminatul pe bază de petrol lampat”, continuă el. În 1857, în România, fraţii Mehedinţeanu, veniţi din Păcureţ, deschideau, la Ploieşti, prima rafinărie de petrol de tip industrial, iar Bucureştiul devenea primul oraş din lume care folosea petrolul lampant pentru iluminatul public.
Primii îmbogăţiţi ai ţiţeiului
Producţia a început să crească rapid, de la 275 de tone în 1857 la peste 3.000 de tone în 1862, an în care funcţionau 58 de unităţi de distilare a ţiţeiului. O bună parte din petrol, brut sau prelucrat, lua calea Turciei, dar şi a Austriei, Franţei şi Angliei. Judeţele Buzău şi Dâmboviţa produc mai mult decât Prahova, dar Ploieştiul rămâne centrul economic al noii lumi. În 1894, România a ajuns la 87 de rafinării, dintre care 45 erau situate în Prahova. Cea mai mare capacitate de prelucrare o avea rafinăria Militari-Ilfov, de lângă Bucureşti, aprovizionată cu materie primă din Prahova şi Buzău.
Concomitent cu explozia producţiei au început să apară şi micii „magnaţi” ai lingourilor negre. Au existat două categorii de îmbogăţiţi, explică Ion Mihalache. Pe de o parte, era pătura de jos, pricopsită de pe urma redevenţei, care primea, după lege, 14% din valoarea ţiţeiului extras. Unii au ajuns atât de bogaţi încât nu mai ştiau ce să facă cu banii. „Radu Câmpeanu, de exemplu, încasa, în 1938, 1,2 milioane de lei zilnic, cât pentru cinci automobile Chevrolet. Radu Tudoran a scris chiar într-o carte, «Flăcările», că ţăranii din Buştenari (judeţul Prahova - n.r.) şi-au pus faianţă în grajd la cai şi îi adăpau pe aceştia cu şampanie.”
Legaturi:
http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://www.geocities.com/romaniancoins/omag/10lei2007petrolr.jpg&imgrefurl=http://www.geocities.com/romaniancoins/ro10lei07petrol.html&usg=__gIAgKX_agM2EdDdL4XO72Hz4lWM=&h=385&w=388&sz=30&hl=ro&start=2&sig2=fLStTpJoMgy5VF27WSdHRg&um=1&tbnid=RxfngfZvCLNfSM:&tbnh=122&tbnw=123&prev=/images%3Fq%3Dromania%2Bpetrol%2B1857%26hl%3Dro%26sa%3DN%26um%3D1&ei=IEvPSYnhLcXD-Ab-nJnJBg
http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=5652
Divinitate
Stiinta vs Religie !
Cu: Prea-fericitul Rarenie din Sf. Sinod si Prof. Dr. Conf Pandele de la Bucuresti;
PDC Pandele: Buna ziua si bine v-am gasit d-le Rarenie.
A Rarenie: Buna sa iti fie inima fiule...
PDC: Sarut mana!
A: [ingaduind usor din cap]
PDC: Cum sta Biserica Romaneasca dpdv financiar in ziua de azi?
A: Slava Domnului, sunt crestini cu inimi mari si calde sa treaca si pe la biserica in drum spre serviciu... in speranta ca o sa le mearga mai bine la munca. Cine stie Domnul ii rasplateste pe cei ce-i aduc slava ...
PDC: O promovare... niste cadouri, prime...
A: Implinirea sufleteasca atunci cand ajung acasa la familiile lor, mai degraba.
PDC: Parinte... cum ii ajuta biserica pe credinciosi?
A: Luminat fie Dumnezeu, lumea devine mai rea, mai agitata cu fiecare ticait de ceas... Biserica ne tine insa aproape unul de celalalt ... Nu timpul e de vina... ci mintea omului care nutreste raul asupra aproapelui, din dorinta de a zgandari nervi si invidie. Ar trebui sa fim mai buni la suflet!
PDC: Credinciosii ajuta si ei la randul lor biserica... din datorie sau frica?
A: Doamne fereste! Nici un preot nu o sa vrea raul nimanui, oricat de pacatos ar fi. Rolul bisericii este de a-i recalauzi pe cei ce au ales un drum stramb. Frica de Dumnezeu este prin definitie un lucru bun, menita dealtfel sa-l ajute pe pacatos intru a-l domoli ...
PDC: ... si a-l face mai maleabil... mai manipulabil intr-o oarecare masura. Am dreptate?
A: Focul trebuie atatat, fiule... cand devine incontrolabil!
PDC: Totusi... frica asta ... nu e tocmai buna zic eu... sa stiti ca omul in sine, daca este speriat, el nu mai actioneaza la capacitatea lui maxima de zi cu zi. Intelegeti unde bat?
A: Luminata fie Imparatia Lui, nu e vorba de frica pe care o simtim cu totii atunci cand ne inconjoara Necuratul, in formele lui diverse!
PDC: Am inteles... e vorba de smerenie.
A: Smerenie si evlavie dragul meu.
PDC: De ce?
A: "De ce"? pentru sanatate si ...
PDC: De ce sa fiu pios?
A:... Pentru ca Unul Singur e Tatal Nostru, fiule, mare sa-I fie Imparatia! Si El a fost Cel ce ne-a dat viata.
PDC: Parinte... haideti mai bine sa ne rezumam la aspecte pe care le cunoastem fiindca le putem totodata demonstra.
A: Vechiul Testament spune...
PDC: ... multe, stiu... Haideti sa privim si din alt unghi aceasta dezbatere: Ce reprezinta raiul si respectiv iadul?
A: Cu totii stim din vechi strabuni ca ...
PDC: Bunii sus, raii jos... inteleg, dar daca tot ne ferim atat de mult de moarte, inseamna ca tot mai bine e aici, in viata... nu? Scuzati-ma avem cumva marturii din iad/rai de cand "s-a aprins becu'" si pana in secunda care tocmai a trecut?
A: Domnule Pandele... dumneavoastra incercati sa...
PDC: Nu avem! Religia nu ar trebui sa existe. Biserica nu ar trebui "sa instige la bine". Este totul un joc de copii care a devenit afacere. Joc de copii. Copiii au cel mai mult de invatat... inca din prima zi de cand incepe sa la bata inima pana aproape de maturitate deplina... Un adevarat PACAT este, de exemplu, faptul ca se distruge si se manipuleaza foarte usor mintea unui neinitiat in intreaga perioada asta frumoasa numita Viata. Binele exista si fara religii. Nu suntem noi adaptati la un astfel de trai, asta asa e... dar, se intinde coarda destul de mult cu bisericile. Eu nu trebuie sa cunosc frica atunci cand vine vorba de liber arbitru. Eu nu trebuie sa platesc pentru a ma simti implinit. Singura iesire pentru biserici este aceasta: Opriti mizeria si jocurile! Stop! Luati totul de la capat. Si fiti oameni curati de data asta. Nu e greu deloc dar ar trebui sa va "reeduce" cineva.
Exista?